Lammaspuoti Pohjolanpässi toimii Länsi-Lapissa Tornion Kantojärven kylässä. Yrityksellä on kaksi lampolaa, joissa asustaa yhteensä yli 200 eläintä. Rodultaan lampaat ovat suomenlampaita. Tilalla on myös erikoisia alkuperäisrotuisia Kainuun harmas -lampaita, jotka ovat suomenlampaita, mutta niillä on oma populaationsa.

Keväisin tilalla syntyy toistasataa karitsaa, ja kesällä lampaiden laitumilla onkin usein aikamoinen vilske karitsoiden kisailessa keskenään. Syntyvien karitsoiden määrän ansiosta eräs yrityksen keskeisistä myyntiartikkeleista onkin eloeläimien myynti. Myytävät jalostuseläimet >>

Pääosassa Lammaspuoti on kuitenkin keskittynyt lampaiden villan ja siitä tehtyjen tuotteiden myyntiin. Tilan lampaat keritään itse kaksi kertaa vuodessa, ja niistä saadut villat lähetetään jatkojalostettavaksi Mikkelissä sijaitsevaan Pirtin kehräämöön. Villat värjätään ja niistä kehrätään erilaisia lankatyyppejä. Lankojen tuotannossa villan sekaan ei lisätä mitään muita kuituja, joten Lammaspuodin langat ovat 100% puhdasta villaa.

Valmiit langat palautuvat takaisin yrityksellemme, ja ne myydään eteenpäin joko sellaisenaan, tai valmiiksi käsitöiksi kudottuina. Kaikki myymämme valmiit tuotteet ovat huolellista käsityötä. Tuotteemme ovat siis täysin suomalaista tuotantoa, aivan villoista lähtien! Yrityksemme haluaakin tarjota ihmisille täysin kotimaisia villavaatteita ja -asusteita, jotka ovat mukavia, lämpimiä ja lisäksi vielä tyylikkäitä!

© J.Tolonen 2005. All rights reserved. Pages are designed for Explorer 6 with resolution 1024x768.
Tervetuloa Lammaspuoti Pohjolanpässin sivuille! Yhteystiedot ja ajo-ohjeet tilalle. Tietoa yrityksestämme. Tuotevalikoimamme esittelysivut.